Cover van boek Latino king
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Querido | 2010 | 197 pagina's
ISBN: 9789045110318

Latino king

De Nederlandse tiener Castel ontdekt dat er met drugssmokkel veel geld te verdienen valt. Een sporttas met een dubbele bodem, een broek met cocaïne in de voering, en dan het vliegtuig op. Moeilijk is het niet en in een vingerknip kan je stinkend rijk worden.
Maar al snel loopt het mis en Castel wordt tijdens een klusje in de Dominicaanse Republiek opgepakt. Hij moet voor acht jaar naar de beruchtste gevangenis van het eiland. Het leven achter de tralies is er zo hard dat Castel besluit te ontsnappen.

De Castel uit dit boek bestaat echt. Bibi Dumon Tak schreef Latino King na een aantal gesprekken met hem.
Castels leven leest als een actiefilm vol drugs, geweld en gevangenissen. En ook het tempo is dat van een actiefilm. Van de ene scène val je meteen in de volgende. Misschien leer je Castel door de snelheid niet helemaal echt kennen, maar de tijd die je nodig hebt voor dit boek verveelt niet, vliegt zo om.

Lees een stukje

Ik stond in een hoek van de cel. Ik dacht: als ze me gaan verkrachten dan vecht ik me dood. Ik hield mijn vuisten in de aanslag. Ze begonnen keihard te lachen, die half blote klootzakken. Ze vonden het grappig me zo te zien staan als een kleuter.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.875
3.9/5 8 stemmen
Febe Blöte
04/03/2018
0

Ik vind het een geweldig boek. Je wordt meegenomen in de wereld van drugs en gevangenissen. Je krijgt een heel andere kijk op hun wereld, gewoontes en gedachten.

Liese Claeys
02/03/2018
0

Het boek Latino King was een interessant boek. Het verhaal was vlot om te lezen. In het begin werd gezegd dat het verhaal grotendeels waargebeurd is. Maar toch is er ook een deel fantasie van de schrijfster bij het verhaal verzonnen. Er komen heel wat verschillende personages in het boek wat voor mij soms verwarrend was. Dat Castel drugs begon te dealen om geld te verdienen voor zijn mama vond ik enigszins moedig. Eigenlijk was hij niet verslaafd aan de drugs maar wel aan het verkopen er van. Hij wou er voornamelijk geld aan verdienen. Zelf heeft hij maar één keer drugs gebruikt.
Dit neemt niet weg dat hij hiermee heel zwaar in de fout ging. Ik vind dat de gevangenisstraf dan ook terecht was. De manier waarop hij echter in de gevangenis behandeld werd vond ik niet correct en mensonwaardig.

Sara
23/01/2014
0

@ 8f8l5om44: Dit is echt wel een goed boek, intens en echt, een boek dat gemakkelijk leest ondanks zijn inhoud... maar ja sommigen kunnen een goed boek niet appreciëren, sorry

Sven Boone
06/11/2013
0

Het is een mooi verhaal over een jongen die een zelfstandig leven wil lijden door zelf rap en makkelijk geld te verdienen. Spijtig dat het een illegale handel was. Wel leuk om te lezen. Het boek leest heel vlot, is zeer gedetailleerd dat ik me alles kan voorstellen

Nathan De Kerf
05/11/2013
0

Het is een boek dat vlot leest met vele wendingen zodat het boek niet eentonig is. Het is een pakkend verhaal over hoe een jongen van drugskoerier in zulke situaties verzeild geraakt. Echt een aanrader.

lars eilers
25/03/2013
0

Ik vind dat boekenzoeker een goede en juiste beschrijving geeft over het boek. Het leest zeer vlot en het leest zoals een actiefilm. Ik was meteen geboeid in het boek en kon moeilijk stoppen met lezen. Omdat het zo vlot las, had ik boek al zeer snel uit. Ik kon me ook goed inleven in het personage en leefde met hem mee. Ik had nog nooit een waargebeurd verhaal gelezen en soms stond ik er niet bij stil dat het een waargebeurd verhaal was, dat was soms wel wat aanpassen. Dat was wel leuk en daaraan herken je een goed boek. Nu heb ik wel zin gekregen om meer waargebeurde verhalen te lezen. Ik ben wel niet akkoord dat ze zeggen dat we Castel niet echt leren kennen, want we komen doorheen het boek veel over hem te weten en hij vertelt ook veel over zichzelf. Ik zou dit boek zeker aanraden voor iedereen die graag actierijke en waargebeurde verhalen leest.

yagci
15/01/2013
0

Heel spannend verhaal.

nijntje007
05/01/2013
0

@ 8f8l5om44:
sorry maar ik kan je geen gelijk geven. ik vind dit een top boek.

Sam
21/11/2012
0

Ik vond het een goed boek, het is een realistisch verheel met veel spannende stukken.

Rani Bleyaert
03/06/2012
0

Op de eerste pagina van het boek kom je inderdaad te weten dat het verhaal gebaseerd is op een leven van iemand die echt bestaat of bestond. In het begin vond ik het wat te traag en was ik niet geïnteresseerd in wat zou volgen. Wanneer er meer en meer problemen verschenen, werd het boek pas echt leuk om te lezen! Wat ik erg goed vond, is dat alles mooi op elkaar volgt zodat je mooi kan doorlezen en niet eerst moet denken 'hoe zat dat weer in elkaar?'
Latino King vond je onder de rubriek 'Doe mij maar de echte wereld' en dan de subrubriek 'Waargebeurd'. Ik vind dit passen omdat ze op de eerste pagina vertellen dat het gebaseerd is op een waargebeurd verhaal van een jongen.
Het zou ook kunnen passen bij 'Het leven is geen lachertje' en dan de subrubriek 'Verslaafd' omdat Castel een drugsdealer is en zo in contact komt met mensen die verslaafd zijn aan drugs. Ook hij wordt verslaafd aan het drugsdealen en houdt er van om dingen te doen die niet mogen.

Alice Vanackere
28/05/2012
0

Ik vind zeker dat de boekenzoeker hier gelijk heeft. Het boek leest heel vlot en voor je het weet, beland je alweer in een nieuw hoofdstuk. Toen ik het verhaal las, had ik soms het gevoel dat ik zelf in de gevangenis zat. Sommige fragmenten zijn zo gedetailleerd dat het soms lijkt alsof je ze zelf meemaakt. Ik ga er wel niet mee akkoord dat je Castel niet helemaal echt leert kennen, want ik vind dat hij in het boek wel echt zijn gevoelens uitdrukt.<br><br>

Ik vond het boek onder de rubriek 'surprise me/waargebeurd'. Het boek zou zeker ook passen onder de rubriek ‘ik wil lezen over de echte wereld’. Ik vind dat het boek in deze rubriek zou passen omdat wij eigenlijk niet echt goed weten hoe het er soms aan de andere kant van de wereld aan toe gaat. Wij zouden ons niet kunnen voorstellen dat je in de gevangenis zo slecht behandeld kan worden zoals Castel behandeld wordt in de Dominicaanse Republiek.

8f8l5om44
04/10/2010
0

ik vind dit niet kunnen sorry.
KUTBOEK

Wat vind JIJ?

Aantal sterren