Cover van boek It's a wonderful life
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Lemniscaat | 2008 | 222 pagina's
ISBN: 9789047700227

It's a wonderful life

Anna heeft de pest in. Haar vrienden gaan lekker naar Salou, maar van haar ouders mag ze niet mee. In plaats daarvan moet ze naar het nuffige Muffindale in de Verenigde Staten, uit logeren bij familie. Maar het valt beter mee dan gedacht. Muffindale mag dan een gat met twee straten en een kerk zijn, achter elke gevel huist een fascinerende persoon. Niet alleen geluk, maar ook vriendschap schuilt in een klein hoekje, zo ontdekt Anna. Zeker wanneer ze iets schokkends over haar afkomst te weten komt, heeft ze die nieuwe vrienden hard nodig...

In vijf weken tijd leert Anna meer over zichzelf dan in de voorbije zeventien jaar. Dompel je met haar mee onder in de sfeer van een klein Amerikaans dorpje vol intrigerende personages en laat je verrassen door de onverwachte wendingen in het verhaal. Ben je een filmliefhebber? Dan staan jou nog meer verrassingen te wachten in dit boek!

Lees een stukje

'Heb je het al gehoord?' had ze hem tegen Mo horen zeggen. 'Anna is echt de triestheid nabij. Weet je waar zij gaat chillen deze zomer?' Hij had even gepauzeerd om zijn grap extra kracht bij te zetten. 'In Muffindale.'

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.354165
Roos & Mélanie
22/04/2016
0

It’s a wonderful life: ten eerste spreekt de titel ons aan maar ook de voorkant van het boek. Ten tweede hebben wij dit boek gekozen omdat het thema ons ligt en we graag boeken over vriendschap lezen. Daarnaast speelt het verhaal zich af in een Amerikaans dorpje en er zijn veel intrigerende personages. Bij de beschrijving van het boek stond dat er onverwachte wendingen in het boek voorkomen en dat vinden we wel fijn bij een boek. Als laatste kreeg het boek heel veel goede reacties waardoor we nog meer zin hebben gekregen om het boek te lezen.

Hanne De Vriendt
28/02/2016
0

Een ontzettend mooi boek vol met verrassingen. Door alle verschillende citaten van Anna krijgt het een boek een eigen wending. Ik vind het een echte aanrader omdat je in het verhaal wordt meegesleurd en daardoor meer en meer wilt lezen. Anna is ook een heel speciaal hoofdpersonage dat kenmerkend veel van films weet en alles over weet. Een heel mooi verhaal en zeker een aanrader voor iedereen!

!Jacoba!
10/08/2011
0

Een geweldig boek! Het is een goed verhaal en het is zo leuk geschreven dat je niet kan stoppen met lezen... De filmcitaten maken alles nog toffer. Zeker lezen!

Loes Verdru
02/06/2011
0

Ik vond het een heel mooi en zomers boek. Het doet je verlangen naar de zomer.
Het verhaal gaat niet snel vooruit waardoor het voor mij aangenaam is om te lezen.
Het verhaal zou echt kunnen gebeurd zijn en daardoor is het ook geloofwaardig.
Het laat ook eens een andere kant van Amerika zien waar iedereen elkaar kent en niets in een haast moet gebeuren.

me
17/04/2011
0

ja idd heel gaaf! ik zou willen dat jesse goossens nog meer boeken schrijft, ik verdrink echt in zijn stijl!

Timothy Pareit
31/05/2010
0

Af en toe valt je oog op een boek dat een wereld aan verwachtingen opent. De eerste kennismaking verliep nogal toevallig: zoals wel vaker, snuisterde ik wat rond op de boekenafdeling van een grootwarenhuis, toen mijn aandacht opeens getrokken werd door de filmposter die op de kaft van een boek prijkte. James Stewart tilt Donna Reed op in Frank Capra’s klassieker “It’s a wonderful life”. Buiten dat het een levensgrote klassieker is, wist ik nog niet zoveel over de film. Nadat ik de blurp van het boek had gelezen, was ik ervan overtuigd dat dit het bronmateriaal voor de film moest zijn geweest. Vol verwachting, nam ik het boek mee naar huis, waar het dreumesje achter kolossen als “Anna Karenina” en mijn Agatha Christiecollectie verdween en daar was het waarschijnlijk gebleven, als mijn leerkracht Nederlands vorige maand niet vroeg een boek van deze website te plukken en het te recenseren. Ik had mijn zinnen al op een ander boek gezet, toen ik “It’s a wonderful life” in een andere lijst ontdekte. De oude verwachting weer koesterend, diepte ik het boek op (er lag nog geen korreltje stof op) en begon te lezen, verlangend naar zo’n typisch, Amerikaans feelgood verhaal uit de jaren veertig.

Wat ik echter te lezen kreeg, was iets geheel anders dan dat ik verwacht had. Het verhaal was gloednieuw, over een moderne, Nederlandse tiener die naar het ingeslapen Muffindale trekt, in plaats van naar het uitbundige Salou. Ik werd getrakteerd op een eerbetoon aan alle grote filmklassiekers, in plaats van op het bronmateriaal van een 70-jaar oude film. En toch, ik vergeef het Jesse Goossens van harte, want al mijn andere verwachtingen kon ze perfect inlossen. Komisch, luchtig, een tikkeltje romantisch, ontroerend… het zijn allemaal steekwoorden die haar geesteskindje perfect beschrijven. Anna, het joodse echtpaar, de jonge begrafenisondernemer, de Italiaanse kok… allemaal veroveren ze een plaatsje in je hart. Je wenst echt dat je in Anna’s plaats naar het dorpje kunt reizen waar de aankomst van de met toeristen afgeladen trein het hoogtepunt van de dag is, dat je in haar plaats op het dak van het gemeenschapshuis kunt kruipen en in haar plaats deze mensen leert kennen.

Dit is een absoluut feelgood boek dat voor elke filmliefhebber een enorme aanrader is (Anna flapt er het ene filmcitaat na het andere uit en ziet New York als een aaneenschakeling van filmbeelden), maar ook van iedereen die van een komisch, luchtig, romantisch verhaal houdt.

Hanne Van Espen
07/05/2010
0

Dit is echt een heel leuk boek! Het onderwerp is licht, en de vele filmcitaten voegen een leuke noot toe. Echt een aanrader!

Elien
20/01/2010
0

Prachtig boek met leuke filmcitaten.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren