Cover van boek Hermelijn
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Clavis | 2014 | 276 pagina's
ISBN: 9789044821703
Dit boek staat in de lijst Winnaars Leesjury

Hermelijn

Savannah behoort tot een groep ‘dojo’s’, oftewel dolende jongeren. Ze verdient haar geld met dansen op het plein. Het is een gevaarlijk leven, want dojo’s worden door het politiek bewind genadeloos vervolgd, gearresteerd en opgesloten. Als de hoeve waar Savannah en enkele andere dojo’s verblijven, in vlammen opgaat, moet ze overleven op straat. De geheime dienst blijft haar echter opjagen. De spanningen in de maatschappij lopen steeds verder op. En wie is die jongen met het witte haar eigenlijk?

Nu het maatschappelijk debat over de vluchtelingencrisis steeds heftiger wordt, blijkt hoe brandend actueel een boek als ‘Hermelijn’ is.
Dit boek is niet alleen actueel, maar ook spannend, met dramatische actiescènes die elkaar in sneltempo opvolgen, en bovendien rauw en hard, zoals het leven op straat. Een must-read!

Lees een stukje

Op het moment dat ze de lampen van haar fiets aansteekt, merkt ze achter de heuvel een gloed op die zich rood tegen de hemel aftekent. Brand! Daar staat de hoeve. ‘Enrico!’ blijft het geluidloos in haar keel steken. Totaal onverwachts verschijnt van achter de volgende bocht een grijze wagen met donker getinte ramen, die nadert zonder vaart te minderen. Savannah probeert zo dicht mogelijk tegen de berm te rijden. – What the fuck doet die hier? In een fractie van een seconde dringt het tot haar door dat de auto recht op haar afkomt. – Hij heeft het, verdomd, op mij gemunt! Met fiets en al werpt ze zich in een sloot naast de weg. Net te laat. De auto raakt haar achterwiel. Ze belandt een eind verderop in de greppel, waar ze bewusteloos blijft liggen.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
4.5
leonie
21/01/2017
0

Dit is echt een heel leuk boek. In één ruk uitgelezen.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren