Cover van boek Een dubbel vuurteken
Zet op jouw leeslijst
Op jouw leeslijst
Klik op dit icoon om een boek op je leeslijst te zetten.
Davidsfonds/Infodok | 2002 | 302 pagina's
ISBN: 9059080416

Een dubbel vuurteken

Saya is geboren in het jaar van het dubbele vuurteken. Daarom denken de dorpsbewoners dat ze ongeluk brengt. Deze bekrompen gedachten maakt dat Etsuko haar kind naar de stad brengt en door haar opa en later door haar tante op laat voeden.
Saya leert door Butoh, een moderne dansvorm, dat het leven hard kan zijn maar ook zacht en vergevingsgezind.

Dit verhaal gaat over een meisje dat opgroeit in het moderne Japan. Ze moet haar weg zoeken tussen de traditionele en de moderne manier van leven. Telkens weer staat ze voor keuzes die haar karakter vormen en je laten zien dat iedere mens keuzes kan maken.

Lees een stukje

Saya is op de rots gaan zitten, ver van alle drukte. Eerst is ze opnieuw naar het graf van haar vader gegaan. Het voedsel en de drank - de overschot van het feest van gisteren, dat moeder en zij daar vanmiddag hebben neergezet - stond er nog, onaangeroerd. [...] Ze had geprobeerd om met hem te praten. Ze vroeg hem wat ze moest doen, maar hij antwoordde niet. Toch niet met woorden.

Beluister een stukje

Nood aan ondersteuning bij het lezen? Een Daisy-luisterversie van dit boek vind je bij Luisterpuntbibliotheek.

Staat dit boek in jouw bib?

Wat andere lezers vinden

Score van de lezers
3.81818
fien
29/09/2009
0

super goed boek!! allemaal lezen

Olli4
09/05/2006
0

Geweldig boek, zeker voor mensen die zich in het Verre Oosten interesseren, zoals ik. Het leest vlot, en je leeft echt mee met Saya. Een aanrader voor iedereen, zeker als je Japan wat beter wilt leren kennen.

PS: Waarom zijn er geen enkele boeken van Lulu Wang vermeld in deze afdeling? Die zijn zeker de moeite waard om te lezen!

Emmeline Martens
13/11/2008
0

Heel mooi boek! Een echte aanrader!

Silva Van Aelst
15/02/2005
0

Prachtig boek met knap uitgediepte karakters, rijke symboliek en prima structuur. De auteur deed heel veel opzoekwerk en via het verhaal krijg je een boel informatie over Japan en dat in alle facetten. Je krijgt zelfs het gevoel dat je een tijd echt in Japan geweest bent.

Nobody
11/12/2004
0

Ik heb het boek nog niet gelezen, maar mijn moeder wel, en ze leek erg onder de indruk ervan. Er hing enkele dagen een japanse sfeer in huis. Ik hoop het ook eens te lezen, want volgens mij is het zeer verrijkend.

Wat vind JIJ?

Aantal sterren